Strategic Planning 2020

4 Feb 2020 – SENAI. UTM CRC STRATEGIC PLANNING untuk tahun 2020 telah diadakan di La Grandeur Palm Resort. Agenda program ini yang berlangsung selama sehari ini ialah bertujuan untuk merangka hala tuju UTM CRC yang berimpak tinggi  pada tahun ini. Selain itu juga beberapa perancangan aktiviti sepanjang tahun juga telah di usulkan untuk sepanjang tahun ini. 

Lawatan Ke SIRIM  

( Seksyen Perlindungan Kebakaran)

4 Nov 2019 – SHAH ALAM . Susulan dari lawatan ke PUSPEK , UTM CRC membuat lawatan ke dua dengan melawat ke Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia (SIRIM) Seksyen Perlindungan Kebakaran. Tujuan lawatan adalah untuk menjalin kerjasama dan berkongsi pengalaman terutama yang melibatkan ujian kebakaran.

Lawatan Ke Jabatan Bomba Dan Penyelamat Malaysia 

( Bahagian Perancangan dan Penyelidikan)

       4 Nov 2019 – Nilai, Negeri Sembilan . UTM CRC membuat lawatan ke PUSPEK    dalam usaha untuk kerjasama dalam           penyelidikan khususnya dalam ujian pembakaran . Beberapa usul dicadangkan sepanjang lawatan berlangsung

CSR 2019

Program CSR UTM CRC 2019 yang telah berlangsung selama 2 hari pada 30 dan 31 oktober yang lalu melibatkan staff UTM CRC dan ISIIC .
Program ini berlangsung di Tabika Kemas Aliff Qausar Taman Pulai Emas Johor melibatkan kerja kerja mengecat kembali pagar dan tembok dan mengindahkan kembali Kebun Mini.
Sejumlah sumbangan dan cenderamata juga diserahkan kepada warga pendidik dan juga anak murid Tabika ini.

ICONBUILD AND RCCE 2019